EMERGE је годишњи догађај који окупља научнике, истраживаче, практичаре и доносиоце политика из целог света како би разговарали о етичким, друштвеним, еколошким и културним импликацијама нових технологија, са посебним фокусом ове године на успостављање вештачке интелигенције (AI) у складу са људским вредностима и интересима.

Конференција има за циљ да истражи бројне етичке изазове и могућности које произилазе из успостављања AI са људским вредностима. Окупљањем стручњака из различитих дисциплина, конференција тежи да подстaкне критички дијалог, интердисциплинарну сарадњу и да пружи увиде о утицају нових AI технологија на различите аспекте живота, наглашавајући потенцијалне етичке импликације и смернице за навигацију у брзо растућем дигиталном окружењу.

Напредак у области вештачке интелигенције доноси нову еру технолошких иновација, обећавајући револуцију у индустријама, повећање производње и побољшање квалитета живота. Међутим, како се AI системи све више интегришу у друштво, поставља се питање њихових етичких импликација.

Без обзира на то да ли сте професионалац заинтересован за најновија достигнућа у области вештачке интелигенције (AI), студент који истражује могућности за будућу каријеру или једноставно ентузијаста, EMERGE 2024 нуди свеобухватан преглед етике која обликује будућност вештачке интелигенције.

Пријава за конференцију је доступна преко овог линка.

Рок за подношење пријаве је 1. септембар. 

Радни језик конференције је енглески.

За све додатне информације, можете контактирати emerge@ifdt.bg.ac.rs

подели