Догађај ће бити уприличен са циљем подсећања на почетак развоја ИТ заједнице, као и на допринос ових пионирских подухвата за даљи развој локалног ИТ-jа.

Учесници догађаја, који ће се одржати у Научном клубу ЦПН-а, у Краља Петра 46, у Београду, биће Алексеј Помигалов, руководилац ИТ Музеја ДатаАрт, проф. др Слободан Попов, председник Центра за развој и примену науке, технологије и информатике, Винко Ковачевић, запослени у Министарству просвете, Дејан Ристановић, гл. уредник часописа Галаксија, као и Драган Ћосић, новинар емисије Поларотор. Присутнима ће се, испред Центра за промоцију науке, обратити Данијела Вучићевић, затим Марина Зец, гл. и одг. уредница Облакодер магазина и Ненад Михајловић, софтвер инжењер и корисник Галаксије.

Радионицу ће водити Небојша Симић, директор компаније ExpertHub, сертификованог партнера ДатаАрт, а модератор скупа је Ружица Ненезић, ПР директор ExpertHub-а.

Догађај се реализује у склопу ИТ Музеја, који је покренула ДатаАрт, глобална компанија која се бави софтверским инжењерингом. У питању је комплексан пројекат вредан пажње, који је након Русије, Јерменије и Бугарске, покренут и у Србији.
У односима са клијентима и приликом развоја софтвера, глобална компанија ДатаАрт истиче да су људи на првом месту. Кроз ИТ Музеј постоји потреба да се ода почаст инжењерима који су поставили темеље индустрије која је омогућила напредак и развој. Циљ је да се људима приближи неиспричана историја рачунарства Источног блока и њен утицај на историју, идеологију, културу и социологију 20. века, инжењере, који су одрасли на кућним рачунарима „уради сам“, хакерску културу и основно математичко образовање.

Разговор ће се водити на српском језику и улаз је слободан за посетиоце.

Уколико желите да присуствујете догађају у Научном клубу, пријавите се ОВДЕ.

подели