Учешће је бесплатно, а достављене идеје треба да понуде конкретна решења из области  зелене и дигиталне транзиције. Теме у фокусу BASF Innovation Hub 2023 су чиста  технологија, циркуларна економија и стратегија „од фарме до виљушке“ – о којима се може  више прочитати на САЈТУ.

„Свет стартапа је узбудљив, јер никада не знате какве се идеје крију иза младих људи који од  почетка стварају нешто што може олакшати животе или унапредити потребе човечанства.  Наравно, све те идеје остају на папиру, уколико се за њих не обезбеди потребна подршка да би се материјализовале и на слободном тржишту постале доступне, применљиве и  самоодрживе. Управо је самоодрживост оно што и инспирише овогодишњи Innovation Hub, јер је наша кровна тема – Envision 2050 – у складу са нашом визијом да ће 2050. године Европа постати први климатски неутралан континент“, изјавио је директор компаније БАСФ,  Симон Франко.

Пријаве за BASF Innovation Hub 2023 почињу 30. маја и трају до 29. септембра, а једини услов за пријаву је да чланови стартапа или индивидуални иноватори буду старији од 18 година. У оквиру регионалног такмичења учествују Србија, Хрватска, Словенија, Босна и Херцеговина и Мађарска, одакле се за учешће у великом финалу бирају двоје финалиста, који ће добити још једну прилику да своје идеје представе заједно са победницима 11 земаља Централне и Југоисточне Европе. Награда за финалног победникаџ је 5 хиљада евра.

Директор компаније БАСФ, Симон Франко сматра да је Innovation Hub важан догађај и да је срећан што ће поред развојне подршке победнику, компанија свим учесницима врло радо пружити и друге видове подршке као што су видљивост, савети и мрежа контаката. „Живимо у времену брзог развоја, када је пут од идеје до реализације са техничке стране изводљивији него пре педесет или чак двадесет година. Зато, сматрам да су корпорације те које имају развијену инфраструктуру, а њихови стручњаци имају искуство које могу несебично делити са иноваторима. На нама је да помогнемо развојно, али и да подстичемо културу предузетништва и самосталност иноватора. BASF Innovation Hub, у форми такмичења, представља наш допринос стварању пријатељске и конструктивне конкуренције, која ће подстаћи перспективне иноваторе да се још више труде и на тај начин развијају решења која ће нас још брже одвести у зеленију и чистију будућност.“

За више информација о пројекту, условима и начину пријаве посетите званичну страницу и официјални YouTube канал.

 

подели