Видео

ЦПН трибина о седам планета

(ВИДЕО) На до сада најпосећенијој ЦПН трибини говорило се о новооткривеним планетама, значају ових открића, ванземаљцима и путовању у свемир

Видео: Бојан Живојиновић (Тајмлајн продукција)

Уз незапамћено интересовање публике, у уторак 7. марта у Великој сали Студентског културног центра одржана је ЦПН трибина „Седам земљоликих планета: Открића и последице”. Трибина је била инспирисана узбудљивим открићем планета у настањивом појасу око звезде TRAPPIST-1, на само 40 светлосних година од Сунчевог система.

За домаћу публику, ова трибина представљала је прву прилику да чују стручњаке из различитих области у разговору о великом открићу, али и уопште о посматрању удаљених планета, настањивости и шансама за откриће ванземаљског живота, посебно у светлу чињенице да нас следеће године чека лансирање новог оруђа за посматрање свемира, моћног телескопа James Webb.

На трибини су говорили др Александар Богојевић, физичар и директор Института за физику у Београду, др Драгана Илић, астрофизичарка са Математичког факултета у Београду, др Момир Степановић, астрофизичар, и др Саша Марковић, научни новинар у области астрономије, а разговор модерира Слободан Бубњевић, главни уредник часописа Елементи.

ЦПН Трибина

СЕДАМ ЗЕМЉОЛИКИХ ПЛАНЕТА
Открића и последице

СКЦ, Велика сала
7. март у 19 часова

Учесници:
др Александар Богојевић, директор Института за физику
др Драгана Илић, астрофизичарка са Математичког факултета у Београду
др Момир Степановић, астрофизичар
др Саша Марковић, научни новинар

Модератор:
Слободан Бубњевић, уредник часописа Елементи

Истражите друге текстове:


Grb Republike Srbije
ecsite nsta eusea astc

ЦПН
Улица краља Петра 46
11000 Београд
Република Србија
+381 11 24 00 260
centar@cpn.rs