промоције

“Шта биљка зна” у Нишу

У уторак, 15. новембра, у Регионалном центру за стручно усавршавање у Нишу биће представљена књига “Шта биљка зна: водич кроз свет чула”

Овогодишње издање Центра за промоцију науке, светски бестселер “Шта биљка зна: водич кроз свет чула” Данијела Шемовица биће представљена у уторак, 15. новембра у Регионалном центру за стручно усавршавање у Нишу.

Промоција почиње у 18 часова, а о књизи ће говорити др Драгана Божић, преводилац књиге, др Бранислав Шилер, рецензент, и Иван Умељић, уредник издавачке делатности Центра за промоцију науке.

Користећи актуелна научна сазнања, ова књига наглавачке окреће наше уобичајено виђење живота биљака. Од познавања Земљине теже до реаговања на светлост, додир и мирисе, ”Шта биљка зна” нам показује како су нам биљке сличније него што можемо да претпоставимо, истовремено разоткривајући многе раширене заблуде.

Аутор Данијел Шемовиц је професор и декан Факултета биолошких наука на Универзитету у Тел Авиву, један од водећих светских молекуларних биолога и стручњака за биљке, као и успешан научни комуникатор.

Истражите друге текстове:


Grb Republike Srbije
ecsite nsta eusea astc

ЦПН
Улица краља Петра 46
11000 Београд
Република Србија
+381 11 24 00 260
centar@cpn.rs