Срећа у Полету

У уторак 17. маја у кафе-галерији Полет биће представљенo ЦПН издање: Срећа, наука иза вашег осмеха аутора Данијела Нетла

У уторак 17. маја у кафе-галерији Полет  у 20 часова биће представљенo занимљиво ЦПН издање: Срећа, наука иза вашег осмеха аутора Данијела Нетла. Овај угледни бихевиорални биолог, психолог и антрополог, истражује у својој књизи због чега тежимо да будемо срећни, како достижемо виши ниво среће, као и различите начине на које се срећа интерпретира у разним културама, откривајући и како су се дефиниције и извори среће мењали кроз време.

Осим тога, у својој књизи окреће се питању зашто неки људи изгледају срећније од других: да ли су срећни јер им се догађају добре ставри или им се добре ствари догађају јер су срећни. Такође, Нетл се бави и неуролошким системима у мозгу на којима почивају осећања и расположења. Лепршави назив књиге нипошто не треба да завара читаоца, јер ово издање свакако не спада у безбројне бестселере популарне психологије.

На промоцији књиге говориће Иван Умељић, шеф групе за издаваштво Центра за промоцију науке и Ђурђа Тимотијевић, психолог, ЦПН. Разговор ће водити Ивана Хорват, извршна уредница портала Елементаријум.

Данијел Нетл је завршио студије психологије и филозофије на Универзитету Оксфорд, а потом се специјализовао у разним сродним дисциплинама. Аутор је бројних занимљивих књига о лудилу, личности, језику и генетици. Годинама уназад ради као професор на Универзитету Њукасл, где је тренутно ангажован на позицији директора Центра за понашање и еволуцију.

Истражите друге текстове:


Grb Republike Srbije
ecsite nsta eusea astc

ЦПН
Улица краља Петра 46
11000 Београд
Република Србија
+381 11 24 00 260
centar@cpn.rs