Француски Институт и Центар за промоцију науке припремили су серијал од три радионице на тему климатских промена

У оквиру Каравана за климу” Француски Институт и Центар за промоцију науке припремили су серијал од три радионице у оквиру којих ће учесници правити и састављати научно – популарне експонате који илуструју климатске промене. Пријаве су отворене за учеснике старије од 10 година, а одржавају се у три термина – 20. и 22. март и 3. април у просторијама Мејкерс спејса Научног клуба Београд, у улици Краља Петра број 46. Радионице су заказане од17 до 19 часова. Пријаве су обавезне, због ограниченог броја места.

Линк за пријаву налази се овде.

Пројекат “Караван за климу сезона 2 – Освајање обновљивих извора енергије!” представља наставак пројекта “Караван за климу – Сви активни у борби против климатских промена!” који је спроведен 2018. године. Као путујући пројекат који обухвата целу територију Србије, караван за климу 2018. године  имао је за циљ да пробуди свест о проблему климатских промена код грађана, да убеди привредне субјекте и јавне институције да је зелени раст добра прилика за развој, као и да промовише једноставна и оперативна решења у циљу смањења нашег негативног утицаја на животну средину.

Пројектом “Караван за климу #сезона2 – Освајање обновљивих извора енергије!” наставља се рад започет током првог пројекта на обједињавању знања и искуства и разумевању од стране младих на локалном нивоу проблема у вези са климатским поремећајима у Србији. Овај пројекат ће моћи да искористи плодове рада из 2018. године и добар имиџ који је караван за климу #сезона 1 стекао код Општина, привредних друштава, међународних организација и партнерских невладиних организација.

подели