у центру

Радионица – Влагомер

У оквиру манифестације art+science+makers ЦПН је са гостујућим уметницима организовао радионице за све заинтересоване. Више информација о читавој манифестацији можете пронаћи на сајту http://www.cpn.rs/artandscience

Модерна кућа може сама да залива своју башту вероватно много боље него што то можете ви сами! Користећи актуелну технологију у прилици смо да директно комуницирамо са биљкама – и питамо их када и колико им воде треба, на пример. Све што је потребно су неколико сензора, „компјутерских чула“, и уређај који ће их контролисати. Данас је ова технологија не само приступачна, већ и једноставна за коришћење. Уверите се и сами, направите Влагомер – систем за испитивање влажности кућне баште. Добићете све што вам је потребно: сензоре, плочицу која ће бити мозак целе операције, рачунар, алат и мајсторе који ће вас водити корак по корак до вашег паметног уређаја. Радионица се одржава на енглеском језику, а изводиће је средњешколци, млади сарадници института Керсникова у Словенији, a намењена је свима старијим од 16 година.

Сајт: http://kersnikova.org/

Број места на радионици је ограничен и за учешће се можете пријавити на следећем  линку.

Заједно са уметницима и мејкерима из региона, ауторима велике Мејкерс изложбе, припремили смо низ специјалних радионица намењених мејкерима, научницима, уметницима и свима онима који стреме овим позивима. Предавачи ће вас у вишечасовним или вишедневним програмима водити кроз свој креативни процес, а у сарадњи са њима имаћете прилику да завршите и сопствене пројекте.

Фокус радионица су метеоролошке станице, системи за испитивање влажности тла, веза алгоритама и поезије, хаковање тела и претварање чулних информација у дигиталну реч.

Учешће у радионицама је бесплатно, а пријаве за сваку радионицу доступне су на сајту манифестације.

Истражите друге текстове:


Grb Republike Srbije
ecsite nsta eusea astc

ЦПН
Улица краља Петра 46
11000 Београд
Република Србија
+381 11 24 00 260
centar@cpn.rs