у центру

Радионица основа веб програмирања за тинејџерке

 У организацији Rail Girls 2. и 3. јуна у просторијама ICT hub-а у Београду, биће одржана бесплатна радионица основа веб програмирања за тинејџерке

Teenage Rail Girls Beograd је дводневна радионица посвећена девојкама од 13 до 19 година, ученицама основних школа, средњошколкама и онима које су тек отпочеле студирање. То је прилика за учеснице да пробају нешто ново, пробуде или потврде интересовање за информационе технологије, па чак и да лакше донесу одлуку о наставку свог школовања. Овде ће на практичан начин уз своје менторе и менторке, а не само кроз теорију, видети један од сегмената програмирања и како изгледа када на крају дана успеш да направиш свој блог, веб страну или једноставну апликацију.

Радионица траје два дана, у суботу и недељу 2. и 3. јуна и дешаваће се у просторијама ICT hub-а (Краља Милана 10). Први дан је предвиђен за неопходне инсталације уз дружење и наравно први сусрет са Ruby-ем. Захваљујући кампањи “Inspiring Girls”, учеснице ће првог дана имати прилику да се упознају и са женама које обављају различите послове у оквиру ИТ сектора и да у неформалној атмосфери са њима разговарају о својим будућим занимањима, питају их све што може да их интересује или потраже савет и инспирацију.

Такође, у оквиру пројекта Hypatia, Центар за промоцију науке ће одржати радионицу на тему родних стереотипа које постоје као препрека девојкама и девојчицама у избору каријера у СТЕМ областима.

Након припремних вежби и увода у тематику, другог дана се почиње са радом на изради апликација. На крају дана све девојке имају шансу да остваре видљив резултат који је настаозахваљујући њиховом труду. Teenage Rail Girls Beograd радионица је место где се учесницама пружа прилика да питају, пробају, погреше и увиде како програмирање може да изгледа, као и да истовремено упознају друге људе који деле слична  интересовања.

Ради се у малим групама са ментором или менторком који ће бити ту да воде ово узбудљиво и ново искуство учења. Број места на радионици је ограничен, а пријаве ће бити отворене до попуњавања капацитета. Како би учествовале на радионици, потребно је да полазнице понесу свој лаптоп.

Све заинтересоване могу да се пријаве путем линка.

За додатне информације посетите http://railsgirls.com/beograd 

Истражите друге текстове:


Grb Republike Srbije
ecsite nsta eusea astc

ЦПН
Улица краља Петра 46
11000 Београд
Република Србија
+381 11 24 00 260
centar@cpn.rs