U Centru

Radionica o primeni etičkih pitanja u programu Horizont 2020

TAIEX radionica posvećena etičkim pitanjima i njihovoj primeni u EU programu Horizont 2020 održaće se u Naučnom klubu 16. i 17. marta

U saradnji sa Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Centar za promociju nauke Vas poziva da se prijavite na besplatnu dvodnevnu radionicu posvećenu etičkim pitanjima i njihovoj primeni u EU programu Horizont 2020. Radionica pod nazivom TAIEX Workshop on project proposals for Horizon 2020 with a focus on Ethics issues posvećena je analizi i primeni etičkih principa radi povećanja kapaciteta učešća u programu Evropske komisije za istraživanje i inovacije, Horizont 2020 (Horizon 2020), tj. predstojećeg Horizonta Evropa 2021–2027. Radionica se održava u prostorijama Centra za promociju nauke, Kralja Petra 46, 16. i 17. marta.

Etička pitanja imaju centralnu ulogu u svim finansijskim instrumentima EU i provlače se kroz celokupan program Horizonta 2020, odnosno Horizonta Evropa. Dvodnevna radionica je namenjena naučnoistraživačkoj zajednici i akterima iz oblasti industrije i privrede, ali i nevladinom sektoru i profesionalnim asocijacijama, koji svoj rad baziraju na istraživanju i inovacijama. Primenu u njoj mogu naći i svi ostali finansijski korisnici programa Horizont 2020. Glavni ciljevi su povećanje tehničkih veština radi značajnijeg učešća u projektima i poboljšanje kvaliteta projektnih aplikacija. Radionica će pružiti informacije o prioritetima narednog EU programa za istraživanje i inovacije Horizont Evropa 2021–2027, i uputiti učesnike kako da pripreme i napišu uspešan predlog projekta koji EU želi da finansira.

Centar za promociju nauke ima dugogodišnje iskustvo u organizovanju edukativnih aktivnosti. Od svog osnivanja, CPN je u saradnji sa lokalnim partnerima i državnim institucijama organizovao i sproveo znatan broj raznovrsnih aktivnosti kao što su treninzi, radionice, tribine i prezentacije posvećene istraživanju i inovacijama. Workshop on project proposals for Horizon 2020 with a focus on Ethics issues je druga radionica podržana od strane Evropske komisije iz finansijskog instrumenta TAIEX, i predstavlja kontinuitet u odnosu na prethodnu koja je bila posvećena RRI konceptu.

TAIEX radionica će biti održana na engleskom jeziku. Predavači su vodeći evropski eksperti i koordinatori projekata Horizont 2020.

Događaj je finansiran iz programa TAIEX, koji predstavlja instrument jedinice Generalnog direktorata za proširenje Evropske komisije, i ima zadatak da osigura kratkoročnu pomoć u usklađivanju, primeni i sprovođenju zakonodavstva Evropske unije.

Ukoliko ste zainteresovani da prisustvujete radionici TAIEX Workshop on project proposals for Horizon 2020 with a focus on Ethics issues, molimo Vas da popunite upitnik koji se nalazi na ovom linku.

Istražite druge tekstove:


Grb Republike Srbije
ecsite nsta eusea astc

CPN
Ulica kralja Petra 46
11000 Beograd
Republika Srbija
+381 11 24 00 260
centar@cpn.rs