У петак, 25. октобра, у 11 часова, на штанду ЦПН-а биће одржана радионица о ЕУ политици „Одговорно истраживање и иновације“ и концепту Living Labs 

Центар за промоцију науке из Београда и Институт Биосенс из Новог Сада организују радионицу посвећену ЕУ концепту Одговорног истраживања и иновација (енгл. Responsible Research and Innovation – RRI), у петак, 25. октобра, од 11 до 13 часова.

RRI је научни оквир у коме сви друштвени актери (истраживачи, грађани, доносиоци одлука, привреда) раде заједно у процесу истраживања и иновација, са циљем усклађивања резултата са вредностима, потребама и очекивањима европског друштва. Oн има централну улогу у програму Хоризонт 2020 и провлачи се кроз целокупни финансијски механизам са циљем грађења новог модела односа између науке и друштва у Европи.

Радионица ће се бавити представљањем и применом RRI вредности и вештина, имплементацијом концепта Living Labs у савременој пољопривреди и развоју климатских акцијаресурса и пракси са циљем повећања капацитета учешћа у програму Хоризонт 2020, а организована јеу оквиру заједничке платформе пројеката RRING, SISCODE и TeRRIFICA.

 

 

подели