у центру

Радионица – Hello VVVVorld

У оквиру манифестације art+science+makers ЦПН је са гостујућим уметницима организовао радионице за све заинтересоване. Више информација о читавој манифестацији можете пронаћи на сајту http://www.cpn.rs/artandscience

Бројеви су у сржи сваког уметничког рада који користи дигиталну технологију. Рачунар види само јединице и нуле, и све што му говоримо на крају мора бити преведено у овај машински језик. Како онда рачунар види опажаје које му преносимо кроз сензоре који детектују окружење, или код који му пишемо? Какав је дијалог између аналогне и дигиталне реалности? Користећи програмски језик vvvv (визуелно програмско окружење) учесници ће у реалном времену трансформисати велике количине података који стижу са најразличитијих сензора (микрофон, ардуино сензори, кинект, leapmotion) у дигитална интерактивна окружења. Погледајте свет очима рачунара. 
За успешност радионице, неопходно је присуство на свим терминима у којима се радионица одржава:
Радионица ће се одржавати у просторијама Мејкерс Спејса, Краља Петра 46 у следећим терминима:

Четвртак 29.11. од 16 часова
Понедељак 3.12. од 18 часова
Четвртак 6.12. од 18 часова

Предавачи ће вршити селекцију кандидата у складу са капацитетима простора. Број места је ограничен на 12. За рад на радионици учесницима ће бити потребни лаптоп рачунари. ЦПН је у могућности да обезбеди одређен број лаптоп рачунара. Ауторка: Александра Јованић

Број места на радионици је ограничен и за учешће се можете пријавити на следећем линку. Радионица је намењена старијима од 16 година. Пријаве су отворене до 26. новембра.

Заједно са уметницима и мејкерима из региона, ауторима велике Мејкерс изложбе, припремили смо низ специјалних радионица намењених мејкерима, научницима, уметницима и свима онима који стреме овим позивима. Предавачи ће вас у вишечасовним или вишедневним програмима водити кроз свој креативни процес, а у сарадњи са њима имаћете прилику да завршите и сопствене пројекте.

Фокус радионица су метеоролошке станице, системи за испитивање влажности тла, веза алгоритама и поезије, хаковање тела и претварање чулних информација у дигиталну реч.

Учешће у радионицама је бесплатно, а пријаве за сваку радионицу доступне су на сајту манифестације.

Истражите друге текстове:


Grb Republike Srbije
ecsite nsta eusea astc

ЦПН
Улица краља Петра 46
11000 Београд
Република Србија
+381 11 24 00 260
centar@cpn.rs