Завршене пријаве за прву националну конференцију „СТЕМ образовање за будућност”, у оквиру пројекта Scientix, која ће се одржати 6. октобра у Научном клубу Београд

У Научном клубу Београд, у Улици краља Петра 46, одржаће се 6. октобра са почетком у 10 часова прва национална конференција ”СТЕМ образовање за будућност”. Конференцију организује Центар за промоцију науке у оквиру пројекта Scientix, а циљ је ширење дијалога о значају СТЕМ дисциплина у настави и могућностима њиховог унапређења и развоја.

Центар за промоцију науке је почетком 2017. године постао национална контакт тачка за Scientix 3 пројекат за период 2017-2019, чиме је Србија први пут добила институцију која је заступа у највећој онлајн заједници СТЕМ наставника у Европи (енг. STEM: science, technology, engineering and mathematics). 

Конференција ће бити прилика да се представе и сумирају резултати и иксуства  оних наставника који су већ део Scientix заједнице, преко својих пројеката или амбасадорске улоге коју обављају. Такође, програмом конференције предвиђене су и радионице са фокусом на два пројекта од којих се у једном указује на коришћење уметничких елемената у настави СТЕМ дисциплина, а у другом на рушење родних стереотипа који стоје на путу девојчицама да се определе за СТЕМ дисциплине.

Како је број места ограничен, а за учешће на конференцији се у року од три дана пријавило више од 70 наставника, пријављивање је завршено.

Истражите више о програму конференције

подели