ПРОЈЕКТИ

Прва генерација менаџера за ЕУ пројекте

Србија је добила 16 финансијских менаџера за ЕУ пројекте након завршетка обуке коју су организовали Министарство и ЦПН у 2015. години

У Министарству просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије ће у уторак, 29. децембра, у 13 часова, свечано бити уручене дипломе полазницима прве националне обуке за финансијске менаџере пројеката финансираних кроз програме Европске уније, организоване уз подршку Центра за промоцију науке.

Свечаном уручењу присуствују Вера Дондур, државни секретар Министарства, и Немања Ђорђевић, директор ЦПН-а.

Јединствени програм обуке за финансијске менаџере ЕУ пројеката, у трајању од три месеца, похађало је 16 прворангираних кандидата са конкурса спроведеног у јуну 2015. на који је стигло око 150 пријава. Обуком су примарно обухваћени програми Хоризонт 2020, Еразмус+ и Креативна Европа.

Програм обуке је конципиран како би полазници имали прилике да се упознају са основама управљања на међународним пројектима, са делокругом рада Сектора за међународну сарадњу и европске интеграције Министарства, као и са примерима добрих пракси у Србији.

Свако од полазника је последњи месец обуке провео на пракси при једном од пројеката који се имплементирају у Србији, чиме је био у прилици да у реалном окружењу тестира своја знања стицана током теоријског дела.

Истражите друге текстове:


Grb Republike Srbije
ecsite nsta eusea astc

ЦПН
Улица краља Петра 46
11000 Београд
Република Србија
+381 11 24 00 260
centar@cpn.rs