u centru

Predstavljanje obrazovnih projekata EU u Lazarevcu

U četvrtak, 10. maja, u biblioteci ‘’Dimitrije Tucović” u Lazarevcu  od 19:30 biće predstavljeni EU obrazovni projekti

U četvrtak, 10. maja, od 19:30 u biblioteci ‘’Dimitrije Tucović” u Lazarevcu biće održana prezentacija EU obrazovnih projekata. Projekte će predstaviti nastavnikci Gimnazije u Lazarevcu i predstavnici Sektora za međunarodnu saradnju Centra za promociju nauke.

Na ovom događaju prisutni će moći da se upoznaju više sa načinima za projektno finansiranje škola u svrhu mobilnosti zaposlenih u okviru programa Erazmus+. Dodatno, svi zainteresovani će moći iz prve ruke da saznaju sve detalje o procesu aplikacije za ovaj vid finansija od nastavnika Gimnazije u Lazarevcu, koji su dobili sredstava za mobilnost u Španiju.

Nakon toga, biće predstavljeni novi obrazovni koncepti u STEM oblastima kroz dva važna evropska projekta u kojima je CPN partner – Scientix i STEM School Label.

Scientix predstavlja projekat iz okvira H2020 i čini najveću virtuelnu mrežu nastavnika STEM (eng. STEM: science, technology, engineering and mathematics) disciplina. Ovaj portal  nudi besplatne resurse za nastavu, pohađanje vebinara i različitih kurseva, a omogućava svojim korisnicima da se umreže i ostvare  saradnju sa kolegama iz čitave Evrope.

Jasna Bogunović Marković, Scientix ambasador iz Gimnazije u Lazarevcu će ispričati prisutnima  svoje utiske o ovom projektu i mogućnosti njegove primene u nastavi.

Takođe, publika će moći i više da sazna o projektu iz okvira Erazmus+, pod nazivom  STEM School Label, koji ima za cilj prepoznavanje kao i akreditovanje škola na tlu čitave Evrope koje su uvele inovativne pedagoške okvire u nastavu STEM predmeta.

Za sam kraj, biće predstavljen i projekat Hypatia koji se bavi temom akademskih rodnih stereotipa koji stoje na putu devojčicama i devojkama u izboru karijea u STEM oblastima.

Istražite druge tekstove:


Grb Republike Srbije
ecsite nsta eusea astc

CPN
Ulica kralja Petra 46
11000 Beograd
Republika Srbija
+381 11 24 00 260
centar@cpn.rs