PROMOCIJE

Predstavljanje „Naučne komunikacije“

Novo izdanje CPN-a biće predstavljeno u Institutu za filozofiju i društvenu teoriju u utorak, 10. novembra, u 12 časova

Knjiga Naučna komunikacija, novo izdanje Centra za promociju nauke, biće predstavljena u Institutu za filozofiju i društvenu teoriju u utorak, 10. novembra, u 12 časova.

Da li imate nove, zanimljive – možda i izuzetne – naučne rezultate? Želite da ih prepoznaju vaše kolege naučnici ili da ih razume šira javnost? Nameravate da se obratite donosiocima odluka kako bi uticali na njihove stavove? Dobro sročeni saveti mogu mnogo da pomognu.

Ovo su neke od tema iz knjige Naučna komunikacija: praktični vodič, prvom izdanju ove vrste na srpskom jeziku namenjenom naučnicima, inženjerima, edukatorima, administrativnom osoblju u naučnim ustanovama, urednicima, izdavačima, novinarima i lekarima – ukratko, svakome ko želi da teško razumljive naučne podatke konvertuje u razumljiv i interesantan narativ.

Knjiga se bavi raznovrsnim temama, od aktivnog ili pasivnog stila pisanja, ilustracija, naslova, uvoda, ironije, obraćanja urednicima, akronima, sve do govora na večeri nakon konferencije, uvodnog predavanja, poster prezentacija, članaka u magazinima, pisanja predloga istraživanja, telekonferencija, govora tela…

Autor je ugledni francuski biohemičar Pjer Laslo koji je ostvario izuzetnu karijeru kao naučnik i konsultant u privredi.

O knjizi govore:

Nemanja Đorđević, direktor Centra za promociju nauke
Marija Novaković, prevoditeljka knjige, Fakultet organizacionih nauka
Ivan Umeljić, urednik izdanja Centra za promociju nauke
dr Rastko Jovanov, urednik časopisa Filozofija i društvo, Institut za filozofiju i društvenu teoriju
Bojana Radovanović, Institut za filozofiju i društvenu teoriju
Igor Cvejić, Institut za filozofiju i društvenu teoriju

Istražite druge tekstove:


Grb Republike Srbije
ecsite nsta eusea astc

CPN
Ulica kralja Petra 46
11000 Beograd
Republika Srbija
+381 11 24 00 260
centar@cpn.rs