ПРОМОЦИЈЕ

Представљање „Научне комуникације“

Ново издање ЦПН-а биће представљено у Институту за филозофију и друштвену теорију у уторак, 10. новембра, у 12 часова

Књига Научна комуникација, ново издање Центра за промоцију науке, биће представљена у Институту за филозофију и друштвену теорију у уторак, 10. новембра, у 12 часова.

Да ли имате нове, занимљиве – можда и изузетне – научне резултате? Желите да их препознају ваше колеге научници или да их разуме шира јавност? Намеравате да се обратите доносиоцима одлука како би утицали на њихове ставове? Добро срочени савети могу много да помогну.

Ово су неке од тема из књиге Научна комуникација: практични водич, првом издању ове врсте на српском језику намењеном научницима, инжењерима, едукаторима, административном особљу у научним установама, уредницима, издавачима, новинарима и лекарима – укратко, свакоме ко жели да тешко разумљиве научне податке конвертује у разумљив и интересантан наратив.

Књига се бави разноврсним темама, од активног или пасивног стила писања, илустрација, наслова, увода, ироније, обраћања уредницима, акронима, све до говора на вечери након конференције, уводног предавања, постер презентација, чланака у магазинима, писања предлога истраживања, телеконференција, говора тела…

Аутор је угледни француски биохемичар Пјер Ласло који је остварио изузетну каријеру као научник и консултант у привреди.

О књизи говоре:

Немања Ђорђевић, директор Центра за промоцију науке
Марија Новаковић, преводитељка књиге, Факултет организационих наука
Иван Умељић, уредник издања Центра за промоцију науке
др Растко Јованов, уредник часописа Филозофија и друштво, Институт за филозофију и друштвену теорију
Бојана Радовановић, Институт за филозофију и друштвену теорију
Игор Цвејић, Институт за филозофију и друштвену теорију

Истражите друге текстове:


Grb Republike Srbije
ecsite nsta eusea astc

ЦПН
Улица краља Петра 46
11000 Београд
Република Србија
+381 11 24 00 260
centar@cpn.rs