У Центру

Представљање Елемената у Новом Саду

У среду, 22. маја, у 18.30, у Културној станици Свилара у Новом Саду, одржаће се трибина посвећена најновијем 16. броју часописа Елементи

На новосадској промоцији биће представљен нови број Елемената који доноси и једну значајну иновацију у издаваштву на овим просторима, Augmeneted Reality апликацију „Сеоба на екране“, која пружа проширење текстуалног и графичког садржаја о еволуцији нашег односа према екранима свих врста.

О овој апликацији, начину на који омогућава да остваримо потпуни доживљај насловне стране и илустрација у темату новог броја, али и томе како је настала, говориће Жељко Лончар, предавач на Високој школи ликовних и примењених уметности у Београду, који води и студио за графички дизајн DAYDREAM. Др Игор Живановић, научни сарадник са Института за филозофију и редовни сарадник Елемената, говориће о свом најновијем тексту „Еволуција лепоте“, као и о другим темама о којима је писао за Елементе, а Иван Умељић, уредник часописа, упознаће подробније новосадску публику са најинтересантнијим чланцима из последњег броја. Програм води Душан Мајкић.

Културна станица Свилара отворена је крајем прошле године у Новом Саду у циљу децентрализације културних садржаја, а у сусрет 2021. години, када ће тај град бити Европска престоница културе. Реконструкцијом старе фабрике за бојење свиле, отворен је нови простор за активности и културне садржаје, а грађани дела града Подбара и целог Новог Сада, добили су још један простор за креативно изражавање.

 

 

 

 

Истражите друге текстове:


Grb Republike Srbije
ecsite nsta eusea astc

ЦПН
Улица краља Петра 46
11000 Београд
Република Србија
+381 11 24 00 260
centar@cpn.rs