У Центру

Новине у Научном клубу у 2018.

 Почетком 2018. године у Научном клубу Београд отвара се нова лабораторија, отворена за све грађане

Научни клуб Београд, у Краља Петра 46, добиће у 2018. години нову лабораторију. Средства у висини од 4.200.000 динара, добијена на конкурсу програма компаније НИС  „Заједници заједно“ биће уложена у лабораторију намењену STEM дисциплинама (природне науке, технологија, инжењерство и математика), отворену за све грађане.

Отварањем Maker’s Space-а Београд својим грађанима даје отворен простор и алате да развијају својe идеје, окупља стручне људе који могу да пренесу своја знања и међусобно се умрежавају, а град добија модеран радионичарски простор попут оних у другим великим светским градовима, који доприноси ширењу научне културе и писмености за све грађане и грађанке.

Makers’ Space  је место које је осмишљено да привуче ученике основних и средњих школа, инжењере, стручњаке из области савремених технологија, иноваторе у разним областима науке и технике, представнике индустрије, али и све заинтересоване који су се опробали или желе да се опробају и реализују своје STEM пројекте.

Лабораторија ће бити опремљена почетком идуће године, када ће најширој јавности бити доступни разноврсни програми.

Кроз програм „Заједници заједно“, НИС сарађује са локалним заједницама, са циљем да се препознају потребе становника и унапреди квалитет живота у њима. За девет година, колико траје програм, путем јавног конкурса реализовано је више од 900 пројекта у износу већем од 900 милиона динара. 

 

Истражите друге текстове:


Grb Republike Srbije
ecsite nsta eusea astc

ЦПН
Улица краља Петра 46
11000 Београд
Република Србија
+381 11 24 00 260
centar@cpn.rs