у центру

Нови СТЕМ образовни концепти у Зајечару

У понедељак, 5. марта, у Гимназији у Зајечару биће представљени нови концепти у СТЕМ образовању

У понедељак, 5. марта, од 12 до 14 часова у Гимназији у Зајечару на радионици под називом “Научно образовање за одговорно друштво” биће представљена четири значајна европска пројекта у којима је партнер Центар за промоцију науке – Scientix, STEM School Label, CREATIONS и Hypatiа.

Scientix пројекат, који ће бити први представљен, је заправо највећа европска мрежа наставника природних наука, која има за циљ, како да повезује наставнике, њихове праксе и искуства, тако и да промовише СТЕМ дисциплине (енг. STEM: science, technology, engineering and mathematics) и нове педагошке приступе у овим областима.

Након тога биће представљен пројекат STEM School Label који се залаже за акредитовање школа на европском нивоу које на иновативан начин приступају подучавању СТЕМ предмета. Биће речи и о CREATIONS пројекту који заговара креативне методе наставе у СТЕМ областима, засноване на примени елемената уметничког стварања у настави. За крај, учесницима радионице биће представљен и Hypatiа пројекат који се бави освешћивањем академских родних стереотипа који стоје на путу девојчицама и девојкама у опредељивању за каријере у СТЕМ областима.

Истражите друге текстове:


Grb Republike Srbije
ecsite nsta eusea astc

ЦПН
Улица краља Петра 46
11000 Београд
Република Србија
+381 11 24 00 260
centar@cpn.rs