у центру

Нови СТЕМ образовни концепти у Руском Крстуру

У Основној и средњој школи „Петро Кузмјак“ у Руском Крстуру, у среду, 28. марта, биће представљени европски пројекти који се баве СТЕМ дисциплинама

Фото: Wikimedia

У среду, 28. марта, од 11 до 13 часова, у Основној и средњој школи „Петро Кузмјак“ у Руском Крстуру, одржаће се радионица на којој ће бити представљена четири значајна европска пројекта у којима учествује Центар за промоцију науке – Scientix, STEM School Label, CREATIONS и Hypatiа, а који се баве новим образовним концептима у СТЕМ дисциплинама.

Scientix представља највећу европску мрежу наставника природних наука, која повезује наставнике из читаве Европе и омогућава размену њихових пракси и искустава. Овај пројекат промовише и СТЕМ дисциплине (енг. STEM: science, technology, engineering and mathematics), као и иновативне педагошке приступе настави из ових области. Scientix пружа и велики број алата, система подршке и могућност за обуку наставника кроз различите вебинаре и курсеве. Scientix амбасадор Наталија Будински поделиће на радионици своје утиске из угла наставника, као и детаље о Scientix порталу и о општим могућностима које пружа овај европски пројекат.

Након тога, ученици и наставници ће имати прилику да чују нешто више о пројекту CREATIONS, који подстиче креативне методе наставе у СТЕМ областима и уноси елементе уметничког стварања у наставу из природно-математичких области.

Поред тога, на радионици ће бити представљен и пројекат STEM School Label, чији је главни циљ препознавање и акредитовање на европском нивоу оних школа које су развиле иновативни приступ настави из СТЕМ предмета. Тема радионице ће бити и Hypatiа пројекат, који у први план ставља освешћивање академских родних стереотипа, који утичу на избор каријера девојчица и девојака у СТЕМ областима.

Истражите друге текстове:


Grb Republike Srbije
ecsite nsta eusea astc

ЦПН
Улица краља Петра 46
11000 Београд
Република Србија
+381 11 24 00 260
centar@cpn.rs