у центру

Next-Lab радионица за наставнике у Научном клубу

У суботу, 21. априла, у Научном клубу Београд одржаће се Next-Lab радионица за наставнике

Фото: Go Lab

У Научном клубу Београд ће 21. априла, од 10 до 15 часова, бити организована Next-Lab радионица за наставнике. Next-Lab jе европски проjекат коjи има циљ да наставницима омогући приступ онлаjн и удаљеним лабораториjама коjе, уз помоћ одговараjућих алата, могу да користе у настави природно-математичких предмета.

У своме концепту и садржаjу ово jе заправо продужетак проjекта Go-Lab. Next-Lab радионица jе првенствено намењена наставницима основних и средњих школа коjи предаjу СТЕМ предмете (наука, технологиjа, инжењерство и математика), но могу се прикључити и наставници разредне наставе, нарочито они коjи су укључени у предмет Руке у тесту. У оквиру радионице наставницима ће бити представљен истраживачки приступ настави и начин развоја лекциjа коришћењем онлаjн лабораториjе, да би на краjу сами наставници осмислили нове наставне материjале.

ИКТ се на оваj начин може укључити у наставу, а коришћење онлаjн лабораториjе може помоћи да се превазиђе проблем недовољне опремљености школа за извођење наставе из поjединих предмета. Радионицу води Нада Стојичевић, наставница Електротехничке школе „Никола Тесла“ из Панчева и Scientix амбасадор. Уколико сте заинтересовани, потребно је да се за радионицу унапред пријавите на линку http://bit.ly/prijava-za-radionicu-cpn

Истражите друге текстове:


Grb Republike Srbije
ecsite nsta eusea astc

ЦПН
Улица краља Петра 46
11000 Београд
Република Србија
+381 11 24 00 260
centar@cpn.rs