Promocije

Naučna komunikacija na Filozofskom

CPN će u četvrtak, 18. februara, predstaviti knjigu Naučna komunikacija na Filozofskom fakultetu u Beogradu

Centar za promociju nauke će u četvrtak, 18. februara, na Filozofskom fakultetu u Beogradu predstaviti knjigu Naučna komunikacija Pjera Lasla. Promocija će se održati u 16 časova u Svečanoj sali (sala 108).

O knjizi će govoriti Ivan Umeljić, koordinator Grupe za izdavaštvo u CPN-u, Slobodan Bubnjević, urednik u CPN-u, i dr Mašan Bogdanovski, docent na Filozoskom fakultetu u Beogradu.

Knjiga Naučna komunikacija: praktični vodič prvo je izdanje ove vrste na srpskom jeziku, a namenjena je naučnicima, inženjerima, nastavnom kadru, novinarima, lekarima, urednicima i izdavačima – ukratko, svakome ko želi da teško razumljive podatke „dešifruje“ u razumljiv i interesantan jezik. 

Knjiga Pjera Lasla namenjena je svima koji žele da svoje naučne rezlutate predstave kolegama, donosiocima odluka ili javnosti. Naučna komunikacija pruža korisne smernice za predstavljanje nauke na jasan interesantan način i prikazuje načine na koje se naučnik može obratiti različitim ciljnim grupama.

Pjer Laslo je poznati biohemičar sa ogromnim iskutvom u naučnom radu i industrijskom konsaltingu. Poslednje dve decenije pretežno je posvećen naučnoj komunikaciji. Autor je više desetina naučnopopularnih izdanja.

Promocija knjige Naučna komunikacija

Četvrtak, 18. februar, 16 časova

Filozofski fakultet u Beogradu

Učesnici:

  • Ivan Umeljić, koordinator Grupe za izdavaštvo u CPN-u
  • Slobodan Bubnjević, urednik u CPN-u
  • Dr Mašan Bogdanovski, docent na Filozofskom fakultetu u Beogradu

Istražite druge tekstove:


Grb Republike Srbije
ecsite nsta eusea astc

CPN
Ulica kralja Petra 46
11000 Beograd
Republika Srbija
+381 11 24 00 260
centar@cpn.rs