У среду, 27. септембра, у Научном камиону који гостује у Новом Саду биће представљени европски пројекти Scientix, CREATIONS и Hypatiа 

У оквиру пројекта Ноћ истраживача – Cool&Hot, у среду, 27. септембра од 14 до 16 часова, у Научном камиону, који гостује у Новом Саду, биће представљена три значајна европска пројекта у којима је партнер Центар за промоцију науке – Scientix, CREATIONS и Hypatiа.

Научни камион се налази испред  тржног центра BIG у оквиру недеље Ноћи истраживача од 26. до 29. септембра.

У среду, 27. септембра, најпре ће од 14 часова бити представљена Scientix мрежа – највећа виртуелна мрежа која окупља СТЕМ наставнике широм Европе, а који овим путем деле своја знања и активности, и предлажу нове педагошке приступе у настави. 

Након тога, од 15 часова биће одржана радионица за наставнике у оквиру пројекта Hypatiа која има за циљ мотивисање младих да се заинтересују за СТЕМ дисциплине (енгл. science, technology, engineering, mathematics) уз посебан осврт на рушење академских родних стереотипа. Циљ радионице је да се представи како заправо не постоји подела на такозвана „мушка“ и „женска“ занимања, и да девојчице могу да буду и да јесу једнако добре у програмирању, математици, физици и другим областима за које погрешно мислимо да су намењене само дечацима. 

Истражите више о пројекту Scientix

Истражите више о пројекту Hypatiа

Истражите више о пројекту Ноћ истраживача

Истражите више о пројекту CREATIONS

подели