У центру

Maj месец математике 2018.

У понедељак, 14. маја, почиње традиционална манифестација Мај месец математике (М3), седми пут заредом, у организацији Центра за промоцију науке у сарадњи са Математичким институтом САНУ

Центар за промоцију науке у сарадњи са Математичким институтом САНУ, седму годину заредом, организује највећу националну научнопопуларну манифестацију под називом М3 – Мај месец математике, од 14. маја до 1. јуна.

Овогодишњи М3 посвећен је алгоритмима и носи назив „Математика, проблем решен“. М3 ће кроз скуп свакодневних радионица и научнопопуларних предавања, уз изложбу Алгоритми од кухиње до берзе посетиоце увести у чудесни свет математике.

Манифестација Мај месец математике се ове године одржава на четири локације у Београду: на платоу испред Тржног центра „Рајићева“, платоу на Тргу Републике, у Научном клубу Београд Центра за промоцију науке, у Краља Петра 46, и у Музеју науке и технике, Добрачина 51.

Пролазници свих генерација имаће прилику да се забаве уз математичке задатке у виду друштвених игара у Кнез Михаиловој улици надомак Калемегдана, где ће моћи да играју популарне Мице, као и игрице Четири у низу и Икс-Окс. На платоу испред Тржног центра „Рајићева“ биће организована и изложба о алгоритимима и њиховој примени у нашем свакодневном животу.

На Тргу Републике, 26. маја, одиграће се узбудљиво такмичење у слагању Рубикове коцке, а у Научном клубу ће се током манифестације сваког радног дана организовати радионице за школску и предшколску децу.

Бројна предавања на разноврсне теме током маја ће се одржати у Научном клубу Београд, Музеју науке и технике и Математичком институту САНУ.

Осим овога, у 14 научних клубова широм Србије организују се активности посвећене математици, а М3 стиже и у више од 20 градова наше земље са вишенедељним изложбама у градским галеријама, поставкама на трговима и шеталиштима, програмима у школама, предавањима и радионицама.

Програми током манифестације намењени су свим узрастима, малишанима у вртићима и деци школског узраста, а разноврсна научнопопуларна предавања и друштвене игре викендом заинтригираће и одрасле.

Кроз М3 измештамо математику из амфитеатара и учионица и представљамо је онаквом каква она заправо јесте – као игру и страст!

Истражите више о програму манифестације Мај месец математике.

Истражите друге текстове:


Grb Republike Srbije
ecsite nsta eusea astc

ЦПН
Улица краља Петра 46
11000 Београд
Република Србија
+381 11 24 00 260
centar@cpn.rs