у центру

Курс из електронике

Центар за промоцију науке у оквиру Мејкерс спејса организује децембарски курс електронике за све заинтересоване средњошколце, студенте и остале које интересује ова област

Курс је осмишљен тако да води од основних корака у електроници ка оним сложенијим. Сва предавања одржаће се у Мејкерс спејсу Научног клуба Београд, у улици Краља Петра број 46. Предавач и демонстратор је инжењер Владимир Вулићевић. Курс је, као и увек, бесплатан а пријаве су обавезне због ограниченог капацитета. Отворено је 20 места.

Линк за пријаву

Курс је тако осмишљен да заинтересованим учесницима омогући да самостално направе прве кораке у свету електронике и стекну знања неопходна за даље напредовање у овој области.

Кроз шест термина полазници ће се упознати са различитим електронским компонентама, прво теоријски а потом и практично, кроз директан рад. Сви полазници имаће прилику да саставе једноставна електронска кола пратећи упутства, или да примене стечена знања на сопствене пројекте. Модули ће обухватати: рад са диодама, мерење и лемљење; експерименте са основним  компонентама; рад са оптичким сензором; рад са транзисторима; рад са тајмером; рад са логичким колима.

Термини радионица:

Среда 12.12., 19.12. и 26.12.  од 17.30 до 19.30 часова

Субота 15.12., 22.12. и 29.12. од 12 до 14 часова

 

Истражите друге текстове:


Grb Republike Srbije
ecsite nsta eusea astc

ЦПН
Улица краља Петра 46
11000 Београд
Република Србија
+381 11 24 00 260
centar@cpn.rs