U okviru izložbe „Peti izveštaj“ Centar za promociju nauke je u sredu, 21. januara, u Galeriji nauke i tehnike, organizovao tribinu o klimatskim promenama na Zaoadnom Balkanu

Centar za promociju nauke, u saradnji sa Galerijom nauke i tehnike SANU i nevladinom organizacijom „Jedan stepen“, organizuje novu tribinu posvećenu klimatskim promenama, sa osvrtom na regionalne posledice globalnog zagrevanja, ali i mere adaptacije i smanjenja emisija.

Tribina „Klimatske promene na Balkanu“ organizuje se u sredu, 21. januara, u 18 časova, u Galeriju nauke i tehnike SANU, u Ulici Đure Jakšića broj 2.

U razgovoru učestvuju dr Vladimir Đurđević sa Fizičkog fakulteta, Vladan Šćekić iz Centra za unapređenje životne sredine i Đorđe Samardžija iz organizacije Jedan stepen. Moderator je Slobodan Bubnjević iz CPN-a.

Centar ovu tribinu organizuje kao završni događaj u okviru izložbe Peti izveštaj“, koja se zatvara dan kasnije, 22. januara, u Galeriji nauke i tehnike SANU.

Ova izložba je otvorena 23. decembra u organizaciji CPN-a i nevladine organizacije Jedan stepen, a predstavlja deset tema o klimi, Međunarodnom panelu o klimatskim promenama, naučnoj podlozi i mnogim drugim u vezi sa klimatskim promenama.

Na tribini će biti reči kako o posledicama klimatskih promena na Balkanu tako i o našoj sadašnjici i budućnosti u odnosu na podatke iz Petog izveštaja. Učesnici će predstaviti i neke od mogućih rešenja i scenarija za usporavanje klimatskih promena, kao i ideje kako čovek, ali i država mogu uticati na ovaj globalni fenomen. 

CPN tribina

„Klimatske promene na Balkanu“

Sreda, 21. januar 2015, 18 časova
Galerija nauke i tehnike SANU, Đure Jakšića 2

Govore:

  • Vladimir Đurđević, Fizički fakultet Univerziteta u Beogradu
  • Vladan Šćekić, Centar za unapređenje životne sredine
  • Đorđe Samardžija, Jedan stepen

Moderator:

  • Slobodan Bubnjević, urednik Komunikacija CPN-a

 

podeli
povezano
Odakle dolaze gravitacioni talasi?
Lične zvezdane mape