IZLOŽBA

Peti izveštaj u Beogradu

CPN otvara naučnopopularnu izložbu o klimatskim promenama u utorak, 23. decembra, u 19 časova, u Galeriji nauke i tehnike SANU

Centar za promociju nauke organizuje naučnopopularnu izložbu „Peti izveštaj“ u Galeriji nauke i tehnike SANU, uz podršku Međuvladinog panela za klimatske promene (IPCC).

Na ovoj izložbi, koja se otvara u utorak, 23. decembra, u 19 časova, biće predstavljeni poslednji rezultati naučnih istraživanja o globalnom zagrevanju, stanju i projekcijama budućeg ponašanja klimatskog sistema planete Zemlje.

Izložba, koja predstavlja deset tema o klimi, IPCC-ju, naučnoj podlozi, adaptaciji i mitigaciji, sledi posle velike konferencije u Naučnom klubu CPN-a, na kojoj su o klimatskim promenama govorili vodeći svetski stručnjaci sa nekoliko evropskih univerziteta.

„Peti izveštaj“, koji je, inače, objavljen početkom 2014. godine, predstavili su u Naučnom klubu CPN-a, 4. decembra, IPCC stručnjaci sa Univerziteta u Insbruku, Lundu i Lajpcigu, a radionica se odvijala uporedo sa posebno važnim, ovogodišnjim Klimatskim samitom u Limi, u Peruu.

U prostoru Galerije nauke i tehnike SANU biće projektovan i raznovrstan filmski materijal, kao i vizualizacije klimatskih modela.

Pored podrške Međuvladinog panela za klimatske promene, izložba se organizuje u saradnji sa nevladinom organizacijom Jedan stepen, a posetioci će biti u prilici da je pogledaju u Galeriji nauke i tehnike SANU do 22. januara.

Otvaranje izložbe „Peti izveštaj“
19 časova, 23. decembar 2014.
Galerija nauke i tehnike SANU, Đure Jakšića 2

Govore:
akademik Zoran Petrović, direktor Galerije
Aleksandra Drecun, direktorka CPN-a

Istražite druge tekstove:


Grb Republike Srbije
ecsite nsta eusea astc

CPN
Ulica kralja Petra 46
11000 Beograd
Republika Srbija
+381 11 24 00 260
centar@cpn.rs