У Центру

Конференција о одговорном образовању

У Београду се током фебруара одржава конференција на тему унапређења наставе природних наука, технологије, инжењерства и математике

Међународна конференција „Ка одговорном СТЕМ образовању” одржава се 22. и 23. фебруара, у Хотелу Зира, у Београду. Ова конференција посвећена је настави тзв. СТЕМ предмета, односно природних наука, технологије, инжењерства и математике (енг. STEM: science, technology, engineering and mathematics), а одржава се у оквиру пројекта Scientix, у коме је Центар национална контакт-тачка за Србију.

На дводневном догађају учесници ће имати прилику да чују бројне домаће и стране предаваче и да учествују у разноврсним СТЕМ радионицама. Конференција покрива широк дијапазон тема и представља пројекте и СТЕМ иницијативе из области формалног и неформалног научног образовања. Уз ово, осмишљена је као платформа за размену информација и идеја за практичну примену различитих пројеката у настави СТЕМ предмета, као и за припрему пројектних апликација и других видова повезивања и умрежавања професионалаца из области образовања.

Фебруарска конференција је, уз све наведене теме, посвећена достизању циљева пројекта Scientix, а то су развој СТЕМ дисциплина и компетентности, пружање подршке за наставу СТЕМ предмета, развој онлајн ресурса, као и организовање курсева, вебинара и других догађаја.

Од 2017. године, када је Центар постао национална контакт тачка Scientix-а за Србију, одржано је око 50 разноврсних програма широм земље, на којима се, заједно са Scientix амбасадорима, ради на ширењу свести о значају и релевантности СТЕМ дисциплина у савременом образовању, као и на представљању могућности које Scientix пружа за унапређење наставе.

Scientix амбасадори, међу којима je и 28 наставника из целе Србије, већ годинама раде на преношењу својих искустава са овим европским пројектом, као и на подстицању других наставника да се укључе у заједницу и допринесу својим искуством, знањем и активностима.

Пријаве за конференцију су отворене на овом линку, закључно са 7. фебруаром, у 12 часова.

 

Истражите друге текстове:


Grb Republike Srbije
ecsite nsta eusea astc

ЦПН
Улица краља Петра 46
11000 Београд
Република Србија
+381 11 24 00 260
centar@cpn.rs