U Centru

Konačni rezultati Javnog poziva

Centar za promociju nauke objavljuje rang-listu projekata promocije i popularizacije nauke u kategoriji 4 kojima su dodeljena sredstva za 2019. godinu

Centar za promociju nauke objavljuje finalnu rang-listu projekata kojima su odobrena sredstva u okviru Javnog poziva CPN-a za finansijsku podršku projektima promocije i popularizacije nauke za kategoriju 4 u 2019. godini. U okviru ove kategorije biće finansirana izrada eksponata koji će se realizovati u parkovima nauke po zadatom idejnom rešenju.

Ukupna raspoloživa sredstva izdvojena za ovu namenu iznose 2.000.000,00 dinara, odnosno okvirno 200.000,00 dinara za svaki od gradova u kojima se već nalazi, ili će se nalaziti Park nauke.

Prijave i projektne aplikacije ocenjivane su po četiri pojedinačna kriterijuma ocenom od 0 do 5:

  1. Način izvođenja: vrste materijala, način rešenja pojedinih problema u funkcionisanju eksponata, potrebe za održavanjem eksponata;
  2. Cena izvođenja: ukupna cena sa svim troškovima;
  3. Rok izvođenja: rok za izradu i postavljanje eksponata;
  4. Reference: reference izvođača i članova tima.

STATISTIKA JAVNOG POZIVA

Za Kategoriju 4 Javnog poziva za 2019. godinu elektronskim putem u roku se prijavilo 44 projekata iz 11 gradova Srbije. Sredstva su dodeljena za 20 projekata, i to: 1 u Kikindi, 1 u Nišu, 3 u Šapcu, 1 u Kragujevcu, 2 u Užicu, 3 u Gornjem Milanovcu, 2 u Knjaževcu, 2 u Kruševcu, 2 u Leskovcu, 1 u Ranovcu i 2 u Smederevu.

Eksponati koji će na osnovu Javnog poziva biti napravljeni u parkovima u navedenim gradovima su: Botanička slagalica, NUM magnetni sto, Interaktivni piksel zid, Optičke iluzije – Da li su sve sive tačke iste nijanse?, Stub daljinar, Šaptalica, Planetarijum, Čovek sistem – skeletni sistem, Iluzija stolice, Čovek sistem – kardiovaskularni sistem i Zvučna ogledala.

 

Rang-lista dobitnika sredstava u okviru Javnog poziva

 

 

 

 

 

 

 

Istražite druge tekstove:


Grb Republike Srbije
ecsite nsta eusea astc

CPN
Ulica kralja Petra 46
11000 Beograd
Republika Srbija
+381 11 24 00 260
centar@cpn.rs