У Центру

Како уживо пратити конференцију о климатским променама на Дан науке?

Пратите уживо конференцију посвећену климатским променама, коју Центар за промоцију науке организује у Народној скупштини на национални Дан науке, 10. јул

Национални Дан науке, 10. јул, ове године биће посвећен горућим темама: климатским променама, квалитету воде и ваздуха и обновљивим изворима енергије.

Догађај Наука у Парламенту (Science Meets Parliaments) организује се у Народној скупштини Републике Србије са идејом да се у оквиру једнодневних панела и радионица сусретну научници и истраживачи, чланови парламента, доносиоци одлука, као и представници грађанских удружења.

Главни програм догађаја чине три панел-дискусије са темама: Обновљиви извори енергије, Климатске промене и вода и Квалитет ваздуха и гасови стаклене баште.

Конференцију можете пратити уживо на следећим линковима:

Такође, конференција ће се преносити уживо и на званичној Фејсбук страни Центра.

Питања панелистима можете поставити унапред на е-мејл адреси, као и током конференције: smp@cpn.rs

На твитеру, своја питања можете поставити и унапред и током трајања конференције уз коришћење хештега: #EUsci4Parl

Пратите Twitter Wall током трајања конференције:

 

Конференција је дебатног типа и замишљена је као подстицај дијалога између свих релевантних страна, како би се отворили нови погледи на значај и место науке приликом доношења политичких одлука и законских регулатива. Централна тема догађаја односи се на утицај климатских промена на друштво, као и на потребну адаптацију друштва на њих.

Обједињени истраживачки центар (Joint Research Center, JRC) Европске комисије поверио је Министарству просвете, науке и технолошког развоја Републике Србија и Центру за промоцију науке организацију догађаја Science Meets Parliaments (Наука у Парламенту) у Србији. Овај догађај досад је одржаван само у земљама чланицама Европске уније, а ово је први пут да се организација препушта земљи која није чланица ЕУ.

Детаљну агенду можете погледати овде.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Истражите друге текстове:


Grb Republike Srbije
ecsite nsta eusea astc

ЦПН
Улица краља Петра 46
11000 Београд
Република Србија
+381 11 24 00 260
centar@cpn.rs