у центру

Global Game Jam Београд

Центар за промоцију науке подржао је манифестацију која се бави дизајнирањем игара Global Game Jam, која почиње 26. јануара у 18 часова

Global Game Jam, највећа међународна манифестација која се бави дизајнирањем видео и друштвених игара, почиње у петак, 26. јануара, у Клубу љубитеља друштвених игара Астал у Београду. Ове године ће се у Београду дизајнирати само друштвене игре, а један од партнера је Центар за промоцију науке.

Догађај почиње у 18 часова, када ће путем видео-линка организатори објавити тему, па ће се наредних 48 сати радити на дизајнирању игара. Учешће је бесплатно и отворено за све, а организатори обезбеђују основни материјал за прављење игара.

Прошлогодишња манифестација одржана је на више од 700 локација у 95 земаља света, а направљено је више од 7000 игара. 

Прототипови игара насталих на Global Game Jam у Београду, биће израђени у Maker’s Spacеu који се, 20. фебруара, отвара у Научном клубу Београд. На располагању ће бити технички материјал, алати, машине (3Д штампач и скенер, ласерске тестере, CNC машина, лемне странице, маказе за сечење картона и друге), радни простор, рачунари, библиотека и стручна помоћ.

Истражите више о пријављивању за Global Game Jam

Истражите друге текстове:


Grb Republike Srbije
ecsite nsta eusea astc

ЦПН
Улица краља Петра 46
11000 Београд
Република Србија
+381 11 24 00 260
centar@cpn.rs