у центру

Фотографија из лименке

У Мејкерс спејсу ЦПН ће 29. и 30. јуна бити одржана дводневна радионица израде аналогне фотографије pinhole техником

Центар за промоцију науке заједно са фотографкињом Милицом Николић припремио је дводневни мини курс аналогне фотографије у просторијама Мејкерс спејса. Кроз овај програм учесници ће имати прилику да од основних материјала попут конзерве сока направе своје камере, фотографишу мотиве и развију фотографије-негативе. Курс почиње у петак, 29. јуна и траје до суботе 30. јуна. Радионица је бесплатна и отворена за све заинтересоване учеснике старије од 16 година. Због ограничених капацитета обавезне су пријаве путем линка на крају текста.

Кроз јединствену pinhole радионицу учесници ће бити охрабрени да истраже атмосферу и познате локације центра града, откривајући своје скривене квалитете и симултано се повезати са местима као и једни са другима. Овај приступ праћен је креативном и инспиришућом вољом за путовањем кроз прошла времена,  као и за алтернативне фото-технике као што је pinhole.

Учесници ће имати прилику да од разних лименки и једноставних материјала направе своју пинхоле-камеру  и њима фотографишу ужурбан дух града на један другачији начин. Уз пријаву, сваки учесник би требало да понесе своју лименку било од пића, кафе, чипса или слично.

Термини радионице су 29. јуна од 12 до 14 часова и 30. јуна од 12 до 16 часова.

Пријава за радионицу ”Фотографија из лименке” 29. и 30. јуна

Истражите друге текстове:


Grb Republike Srbije
ecsite nsta eusea astc

ЦПН
Улица краља Петра 46
11000 Београд
Република Србија
+381 11 24 00 260
centar@cpn.rs