У Центру

Дан науке 2018.

Поводом Дана науке, у уторак, 10. јула, ЦПН у Ректорату додељује признања добитницима финансијске подршке за пројекте промоције науке у оквиру Јавног позива, а у Научном клубу Београд организује трку робота

 

Осму годину заредом, Центар за промоцију науке обележава национални Дан науке. У Свечаној сали Ректората Универзитета у Београду, у уторак, 10. јула, у 12 часова, тим поводом додељују се признања организацијама и појединцима који су учешћем на Јавном позиву за финансирање пројеката промоције науке представили оригиналне идеје и који ће током наредне године развијати своје пројекте.

Свечаној додели присуствоваће министар просвете науке и технолошког развоја Младен Шарчевић и ректор Универзитета у Београду др Владимир Бумбаширевић, a присутнима ће се обратити и в.д. директора Центра за промоцију науке др Марко Крстић.

Од 14 часова па до вечерњих сати Центар за промоцију науке отвара врата Мејкерс спејса у оквиру Научног клуба Београд, у Улици краља Петра 46,  где ће се београдски мејкери, али и други гости такмичити у инжeњерској трци – Робот маратону. У 17 часова почиње трка робота, када ће екипе које су конструисале, програмирале и подесиле своја роботска возила учествовати у трци за бројне занимљиве награде.

На истој адреси, али у суседној радионици, за нешто млађе биће организоване конструкторске игре. У овој отвореној радионици, од основних материјала попут дрвених летвица, штипаљки, лепка, гумица, и других помагала, учесници ће конструисати своје машине – возила, катапулт, куле, авионе…

Дан науке, установљен уредбом Владе Србије из 2010. године, обележава се на дан рођења Николе Тесле.

 

Истражите друге текстове:


Grb Republike Srbije
ecsite nsta eusea astc

ЦПН
Улица краља Петра 46
11000 Београд
Република Србија
+381 11 24 00 260
centar@cpn.rs