На тристоту годишњицу од Лајбницове смрти, 14. новембра у 19 часова, ЦПН организује промоцију шестог броја часописа Елементи у клубу Полет у Београду, на којој ће се разговарати о теми броја

 

Након што је премијерно представљен на Сајму књига, а потом и публици у Ужицу, нови број часописа Елементи стиже у само језгро Београда – у клуб Полет.

Јесењи, шести број Елемената налази се у продаји, а његово је објављивање отворило бројне теме и питања. На промоцији у клубу Полет, 14. новембра, аутори и уредништво часописа разговараће о смртној казни, која иначе представља један од најважнијих мотива у темату броја.

На тему “Да ли је казна смртна” говоре аутор и филозоф, др Игор Живановић са Филозофског факултета у Београду, помоћник уредника и филозоф  Никола Здравковић и уредник Елемената Слободан Бубњевић. Модератор је помоћница уредника Ивана Хорват.

Ова промоција се организује тачно 300 година од смрти једног највећих филозфа, математичара и научника свих времена, Готфрида Вилхелма Лајбница.

Сектор за продукцију ЦПН организује серију представљања Елемената са циљем да отвори шири дијалог са публиком  о темама које представљају друштвене изазове, а на које наука може да пружи одговоре

Промоције

Да ли је казна смртна

Представљање шестог броја часописа Елементи

Клуб ПОЛЕТ, Цетињска, Београд

Понедељак, 14. новембар, 19 часова

Учествују

  • др Игор Живановић, Филозофски факултет у Београду,
  • Никола Здравковић, помоћник уредника Елемената, ЦПН
  • Слободан Бубњевић, главни и одговорни уредник Елемената

Модератор

  • Ивана Хорват, помоћник уредника Елемената, ЦПН

 

подели