Радионице

ЦПН у Француском институту

У суботу, 28. децембра, ЦПН ће у Француском институту одржати радионице за децу обновљивим изворима енергије

У сусрет дуго очекиваној конференцији о климатским променама, која ће се овог децембра одржати у Паризу, Француски институт организује радионице за децу на којима ће се најмлађи упознати са осетљивом темом климе. Радионице, које су затвореног типа и за унапред организоване групе, реализује Центар за промоцију науке.

У суботу, 28. децембра, ЦПН ће у Француском институту одржати две групне радионице за децу узраста од 3 до 6 година. На радионицама ће се деца, на њима разумљив начин, упознати са обновљивим изворима енергије, а имаће и прилику да направе сопствену ветрењачу. Млађи учесници ће правити једноставну макету од папира која се окреће на ветру, док би старија деца имала прилику да виде како се енергија ветра претвара у користан механички рад.

Осим радионица, деца ће кроз научне демонстрације видети како се користе соларни панели, али и експонате који помоћу кретања стварају наелектрисање.  

ЦПН је и претходних година сарађивао са Француским институтом поводом промоције обновљивих извора енергије.

Париска конференција о климатским променама је догађај од великог значаја за читав свет, јер се током две недеље конференције очекује усвајање универзалног и за све земље света правно обавезујућег договора на тему климатских промена.

 

Истражите друге текстове:


Grb Republike Srbije
ecsite nsta eusea astc

ЦПН
Улица краља Петра 46
11000 Београд
Република Србија
+381 11 24 00 260
centar@cpn.rs