ЦПН трибина

Зашто вакцина нема алтернативу?

Након серије посећених догађаја, на ЦПН трибини у Научном клубу се у среду, 11. марта, у 19 часова,  разговара се о једној од најинтригнатнијих тема у последње време – вакцинацији

Истражите више о вакцинама

У последње време широм света, а нажалост, и у Републици Србији, кампања против вакцинације постала је врло интензивна, а непоуздане информације побудиле су страхове код многих родитеља.

Такво стање је у Америци већ довело до поновног избијања неких искорењених болести, а бројни домаћи лекари и епидемиолози огласили су се са драматичним упозорењима. С обзиром на значај и актуелност, а након низа посећених догађаја, Центар за промоцију науке отвара ову тему на наредној ЦПН трибини.

ЦПН трибина ”Зашто вакцина нема алтернативу” одржава се 11. марта, у 19 часова, у Научном клубу Центра за промоцију науке, на адреси Кнез Михаилова 5, други спрат. О овој теми ће разговарати епидемиолог др Предраг Кон, биохемичар Лука Михајловић и новинарка Јасмина Лазић. Модератор трибине је Слободан Бубњевић из ЦПН-а.

У доба када се мишљења, често потпуно нестручна, врло брзо могу раширити путем средстава комуникације, дезинформације и псеудонауке лако улазе у све поре друштва. Међутим, зашто нису тачни подаци да су деца која не примају вакцине „здравија“? Како се искорењене болести могу вратити? Да ли вакцине заиста носе ризик од аутизма? Зашти вакцина нема алтернативу? 

ЦПН Трибина
ЗАШТО ВАКЦИНА НЕМА АЛТЕРНАТИВУ?
Научни клуб Центра за промоцију науке, Кнез Михаилова 5, други спрат
 среда, 11. март, 19 часова

Учесници:
Лука Михајловић, биохемичар са Хемијског факултета Универзитета у
Београду
Јасмина Лазић, мастер менаџмента у здравству и новинарка недељника
Време
Прим др Предраг Кон, начелник jединице за имунизациjу, Центар за контролу и превенциjу болести, Градски завод за jавно здравље Београд

Модератор:
Слободан Бубњевић, уредник комуникација у Центру за промоцију науке

Истражите друге текстове:


Grb Republike Srbije
ecsite nsta eusea astc

ЦПН
Улица краља Петра 46
11000 Београд
Република Србија
+381 11 24 00 260
centar@cpn.rs