у центру

ЦПН на Фестивалу науке

Центар за промоцију науке и ове године учествује на Фестивалу науке, који се одржава од 14. до 17. децембра на Београдском сајму

Фото: Фестивал науке

 

Од 14. до 17. децембра на Београдском сајму одржаће се једанаести по реду Фестивал науке под слоганом ”Један на један”. На овогодишњем Фестивалу Центар за промоцију науке наступиће са интерактивном поставком под називом ”Динамична планета Земља”, која представља геолошку прошлост Земље.

Интерактивни део поставке састоји се од велике, тродимензионалне пројекције планете са контролном таблом помоћу које ће посетиоци моћи да се крећу кроз пројекције и инфографике еволуције Земље и живота на њој и тако створе целовиту слику о етапама у развоју наше планете.

Поред ове поставке посетиоце Фестивала науке очекују бројне радионице, предавања, научни шоу-програми, као и на хиљаде експеримената у којима ће моћи да учествују заједно са научницима. Комплетан програм прилагођен је свим узрастима како онима са, тако и онима без научног предзнања.

Фестивал је распоређен у четири хале тако да се у хали 5 налази експлозивна Научно-фантастична бина док су у халама 7, 8, и 9 интерактивне научне поставке.

Како су деца већ годинама најбројнији посетиоци Фестивала, један део програма биће прилагођен управо њима. Највећа новина овогодишњег Фестивала науке јесте научни полигон, зона под називом ”Наука у покрету”, која ће се на интерактиван начин бавити кретањем наших тела, али и света око нас.

Најбољи основци и средњошколци приказаће своје идеје у зони ”Експерттинејџери”, док ће најмлађим посетиоцима бити прилагођена ”Мала зона”. ”Научно-фантастична бина” угостиће научнике и научне комуникаторе из целог света, а на ”Малој научној бини” посетиоци ће са домаћим научницима разговарати један на један о различитим темама.

Истражите више о Фестивалу науку

Истражите друге текстове:


Grb Republike Srbije
ecsite nsta eusea astc

ЦПН
Улица краља Петра 46
11000 Београд
Република Србија
+381 11 24 00 260
centar@cpn.rs