Сајам књига 2017.

„Бура информација“ на Сајму књига

У суботу, 28. октобра, у 17 часова, на Сајму књига биће одржана промоција новог, узбудљивог ЦПН издања „Бура информација – зашто лајкујемо?“

У суботу, 28. октобра у 17 часова на штанду Центра, у Хали 2а Међународног сајма књига, биће одржана промоција новог, узбудљивог ЦПН издања „Бура информација – зашто  ‛лајкујемо’?“. Ново издање Центра, аутора Винсента Хендрикса и Пелеа Хансена пружа објашњење за наше индивидуално, али и колективно понашање на друштвеним мрежама.

На промоцији књиге „Бура информација“ говориће Иван Умељић, уредник издаваштва Центра за промоцију науке, преводилац издања Марија Новаковић, асистенткиња на Факултету организационих наука у Београду, и стручни редактор превода др Машан Богдановски, професор Филозофског факултета у Београду.

Аутори издања упозоравају на буру информација која је захватила савремено друштво, а посебно на некритичко усвајање и коришћење информација приликом формирања мишљења и доношења одлука. Како наводе, бура информација подрива нашу способност да одвојимо истинито од баналног и тенденциозног и, уколико остане непроверена, подриће нашу колективну интелигенцију.

„Бура информација – зашто ‛лајкујемо?’“ је оригинално дело које на једном месту пружа детаљан увид у савремена истраживања токова информација које обликују различите аспекте нашег живота, у друштвеном, економском и политичком погледу. Ова узбудљива књига лако се чита и неизбежно је штиво за све оне који желе да разумеју 21. век и подржавају развој демократских вредности у савременом друштву.

ПРОМОЦИЈА ЦПН ИЗДАЊА

Бура информација – зашто лајкујемо?

Субота, 28. октобар

Сајам књига, Хала 2а 

Говоре:

  • Иван Умељић, уредник издаваштва Центра за промоцију науке
  • Марија Новаковић, асистенткиња на Факултету организационих наука у Београду
  • др Машан Богдановски, професор Филозофског факултета у Београду

Истражите друге текстове:


Grb Republike Srbije
ecsite nsta eusea astc

ЦПН
Улица краља Петра 46
11000 Београд
Република Србија
+381 11 24 00 260
centar@cpn.rs