Угледна европска едукаторка у периоду од 30. маја до 4. јуна у посети нашој земљи, у оквиру Scientix мреже наставника и Х2020 пројекта CREATIONS

Центар за промоцију науке, Друштво физичара Ниша и Scientix мрежа наставника природних наука, уз подршку пројекта CREATIONS, заједнички организују радионице др Росе Доран, угледне промотерке науке и међународног експерта за савремену наставу природних наука. Радионице се реализују од 30. маја до 4. јуна у Панчеву, Београду и Нишу.

Роса Доран долази у Србију као део паневропских мрежа и заједница наставника, у склопу европских пројеката који за циљ имају увођење савремених креативних поступака и концепата у настави природних наука. Током боравка у Србији, наставницима и едукаторима ће кроз тренинге и радионице бити представљени програми и садржаји које нуде европске иницијативе Go-Lab, Inspiring Science, Hands on Universe и Nuclio, као и програм за наставнике астрономије Galileo.

Боравак професорке Доран подељен је у три сегмента. Први део се реализује у Електротехничкој школи ”Никола Тесла” у Панчеву, у организацији наставнице Наде Стојичевић, амбасадорке Scientix мреже за Србију. Београдски програм је планиран у XIV београдској гимназији, док ће се трећи, финални део одржати на Природно-математичком факултету у Нишу. Радионице су превасходно намењене наставницима природних наука који желе да се упознају са могућностима и ресурсима којима се можи приступити преко пројектних сајтова и апликација, попут Go-Lab-а, бесплатне интерактивне лабораторије доступне преко интернета, или Hands on Universe платформе.

Истражите више о пројекту CREATIONS.

Истражите више о посети Росе Доран у Нишу.  

Истражите више о пројектима Росе Доран Nuclio, Galileo TeachersInspiring Science, Go-Lab, Hands on Universe  

подели