Радио Елементи

Велики мали свет

(СНИМАК 02) Емисијa инспирисана темама и ауторима Елемената емитована на Радио Апарату 

Радио елементи су експериментални радио програм настао у сарадњи редакције Елемената, односно Сектора продукције ЦПН са интернет радиом Радио Апарат.

Емисија се емитује сваког четвртка у 14 часова, а снимак се може слушати и на Елементаријуму.

Програм се уређује и припрема у ЦПН, а у свакој емисији учествују други гласови – један домаћин и један гост, аутори Елемената. Друга емисија под називом „Велики мали свет“ емитована је 23. фебруара на Радио Апарату, а гост је била Ивана Хорват, извршна уредница портала Елементаријум, помоћница уредника часописа Елементи и дипломирана астрофизичарка која као научни новинар све чешће пише о микросвету. О бактеријама и астрономији са њом разговара Никола Здравковић, такође помоћник уредника часописа Елементи.

Радио Елементи су осмишљени као простор у којем, у опуштеном једночасовном формату, аутори часописа Елементи имају прилику да теме о којима су писали у часопису прошире, додатно објасне или, уосталом, закомпликују, али и да слушаоцима открију детаље из процеса писања часописа. План је да се у првих неколико емисија смењују водитељи и гости из редакције Елемената.

РАДИО ЕЛЕМЕНТИ, Емисија 02

ВЕЛИКИ МАЛИ СВЕТ

Архива свих емисија Радио Елементи

Play

Истражите друге текстове:


Grb Republike Srbije
ecsite nsta eusea astc

ЦПН
Улица краља Петра 46
11000 Београд
Република Србија
+381 11 24 00 260
centar@cpn.rs