Радио Елементи

Мај месец математике

(СНИМАК 13) Тема овонедељне емисије Радио Елемената је тренутно актуелни Мај месец математикe, М3

Тема овонедељне емисије Радио Елемената је тренутно актуелни Мај месец математик, М3, манифестација која се по шести пут одржава под окриљем Центра за промоцију науке. О програму М# говориле су Јована Николић, помоћница уредника часописа Елементи и Тијана Марковић, главна организаторка манифестације. 

Једна од главних тема програма „Математика, моја шанса“ је узбудљива свакодневност вероватноће. Тијана је посебно нагласила да је највећа овогодишња атракција „Математички шоу“, први међународни математички шоу-програм организован у Србији, који се одиграва у Великој сали СКЦ-а, у Београду, 16. маја. У оквиру петочасовног програма, од 17 до 22 часа, учествују Џејмс Тентон, чувени математичар из САД, Колм Малкајхи и Колин Рајт из Ирске, Бен Спаркс из Велике Британије, Кристоф Фењеси, мађарски филозоф и уметник, и, из Србије, психолог Оливер Тошковић и математичар Драган Машуловић. Предавања су на енглеском језику, уз обезбеђен превод.

М3 ове године трајаће до 31. маја. 

Све епизоде Радио Елемената доступне су и на порталу Елементаријум након емитовања, за све оне који емисију нису могли да одслушају уживо.

РАДИО ЕЛЕМЕНТИ, Емисија 13

МАЈ МЕСЕЦ МАТЕМАТИКЕ

Истражите друге текстове:


Grb Republike Srbije
ecsite nsta eusea astc

ЦПН
Улица краља Петра 46
11000 Београд
Република Србија
+381 11 24 00 260
centar@cpn.rs