Радио Елементи

Квантна музика

(СНИМАК 03) Емисијa инспирисана темама и ауторима Елемената емитована на Радио Апарату 02. марта 

У четвртак, 02. марта, на Радио Апарату емитована је трећа епизода Радио Елемената. У овој епизоди било је речи о пројекту Квантна музика који истражује везу између музике и феномена квантног света, а чији је крајњи циљ развијање хибридног квантног инструмента.

Гошћа треће епизоде Радио Елемената била је Љиљана Илић, PR Центра за промоцију науке, а широј јавности познатa и као један од организатора Песничења – тренинга активне поезије. Осим тога, Љиљана је и део пројектног тима Квантнa музикa.

Радио Елементи су осмишљени као простор у којем аутори часописа Елементи имају прилику да темељно ”претресу” теме којима су се бавили у неком од бројева, смењујући своје улоге  – гост емисије у наредној епизоди постаје водитељ, a о новим темама разговара са новим ауторима. Овонедељну епизоду водила је Ивана Хорват из ЦПН-а, извршна уредница портала Елементаријум и помоћник уредника часописа Елементи. 

Осим о квантној музици, Љиљана и Ивана разговарале су о ауторима који су инспирисаним научним концептима стварали моћна уметничка дела. Један од таквих аутора био је италијански писац Итало Калвино. 

РАДИО ЕЛЕМЕНТИ, Емисија 03

КВАНТНА МУЗИКА

Архива свих емисија Радио Елементи.

Истражите друге текстове:


Grb Republike Srbije
ecsite nsta eusea astc

ЦПН
Улица краља Петра 46
11000 Београд
Република Србија
+381 11 24 00 260
centar@cpn.rs