Radio Elementi

Radio Elementi o urbanizmu, vanzemaljskim jezicima i svemirskim misijama

Februarsko izdanje emisije Radio Elementi bavi se temom uključivanja građana u urbano planiranje, ali i vanplanetarnim temama kao što su istraživanja svemira na Dečjem naučnom kampu i izdanje „Vanzemaljski jezici“

U utorak, 23. februara, u 18 časova, na internet radio-stanici Radioaparat (radioaparat.com), emitujemo novo izdanje emisije Radio Elementi.

U ovoj emisiji, dr Marjana Brkić razgovara sa prof. dr Marijom Marunom, doc. dr Danijelom Milovanović, i Ljubicom Slavković, osnivačicama platforme za interaktivni urbanizam. Pričaćemo o njihovom projektu Ka kolaborativnom upravljanju prostornim razvojem i pokušati da razumemo pitanje konflikta kao sastavnog dela planskog procesa. Jedna od glavnih tema biće važnost kreiranja javnog prostora kao stuba za razvoj kulture dijaloga i debate.

Petar Laušević i u ovoj emisiji predstavlja priče iz oblasti preplitanja umetnosti i nauke. Njegova gošća je dr Maja Maksimović, docentkinja na Odeljenju za pedagogiju i andragogiju Filozofskog fakulteta u Beogradu, čiji trenutni fokus istraživanja obuhvata isprepletanost obrazovnog, aktivističkog i umetničkog delovanja. Maja je jedna od autorki projekta AI/VI, mobilne igre, posvećenog razvoju veštačke inteligencije i njenim ulogama u savremenom društvu.

Pitanjem koje nas je oduvek beskrajno intrigiralo, da li smo sami u vasioni, bavi se novo izdanje Centra za promociju nauke „Vanzemaljski jezici“ naučnog pisca Danijela Oberahusa. O njemu će pričati Ivan Umeljić, urednik Sektora izdavaštva i produkcije CPN-a. Ako život van Zemlje postoji, kako bismo komunicirali sa njim?

U emisiji ćemo čuti razgovor i sa našim drugarima sa Zimskog Dečjeg naučnog kampa (DNK), koji provode dane u svemirskoj misiji praveći svemirska odela, rakete, teleskope, rovere… i kuvajući svemirska jela!

 

Emisija Radio Elementi emituje se svakog poslednjeg utorka u mesecu, a sve dosadašnje emisije mogu se slušati na ovom linku.

Emisiju pripremaju i vode: Petar Laušević, Marjana Brkić, Ivana Smolović i Ljiljana Ilić.

 

 

Istražite druge tekstove:


Grb Republike Srbije
ecsite nsta eusea astc

CPN
Ulica kralja Petra 46
11000 Beograd
Republika Srbija
+381 11 24 00 260
centar@cpn.rs