Конкурси

Уметници у Европској свемирској агенцији

Отворен четврти циклус резиденцијалног програма за уметнике, овог пута у Европској свемирској агенцији. Конкурс је отворен до 6. јуна

После три успешна циклуса резиденцијалног програма, позивају се уметници активни на пољу дигиталне уметности, студенти уметничких факултета и они који експериметишу у раду с новим медијима, да се пријаве на четврти круг конкурса у оквиру пројекта Европске мреже дигиталне уметности и науке (European Digital Art and Science Network ). Овога пута, награда за најуспешније биће боравак у ESA – Евопској свемирској агенцији (European Space Agency). Рок за пријаву је 6. јун.

Координатор пројекта је Арс електроника из Линца (Ars Electronica), а поред Центра за промоцију науке из Београда, партнери су и Сајенс гелери из Даблина (Science Gallery), ЏиВи Арт из Лондона (GV Art), Лаборал из Хихона (LABoral), Етопија из Сарагосе (Etiopia), галерија Капелица из Љубљане и DIG галерија из Кошица.

Иначе, у галерији Подрум Културног центра Београда до 27. априла отвoрена је изложба Art & Science у организацији Центра за промоцију науке. На њој су, поред радова угледних европских уметника, изложена и остварења двоје победника последњег конкурса на локалном нивоу – Александра Јованић и Богдан Стефановић.

Истражите више о конкурсу путем следећег линка.

Истражите више о конкурсу на сајту Европске свемирске агенције.

Истражите више о програму Art&Science.

 

Истражите друге текстове:


Grb Republike Srbije
ecsite nsta eusea astc

ЦПН
Улица краља Петра 46
11000 Београд
Република Србија
+381 11 24 00 260
centar@cpn.rs