Научни круг

Тренинг за припрему, писање и буџетирање ЕУ пројеката

Током фебруара, стручњаци из тима ЕУТА организују тродневни тренинг намењен појединцима који желе да усаврше своје вештине у писању и припреми пројеката за ЕУ фондове

Организација ЕУТА (European Training Academy), тим стручњака у области фондова Европске уније, организује тродневни тренинг, од 6. до 8. фебруара,  намењем појединцима који желе да усаврше своје вештине у припреми и писању пројеката за ЕУ фондове, пре свега за ЕУ програм за истраживање и иновације Хоризонт 2020.

Овај тренинг базира се на развоју пројекта од генерисања идеје, идентификације и анализе Х2020 конкурса, креирању иницијалног концепта пројекта (циљеви, резултати, активности и партнери), као и на писању целог апликационог формулара, односно кључних делова апликације који се оцењују.

Последњег дана, фокус је на припреми пројектног буџета, а учесници ће током бројних радионица радити на писању реалног буџета, што је од кључне важности приликом имплементације пројекта.

Учесници ће имати прилике да виде како изгледају успешно написани пројекти који су добили финансирање, али и они који су слабије оцењени. Такође, упознаће се са процесом евалуације и системом бодовања пројекта.

Тренинг се састоји од комбинације теорије, демонстрације примера из личне праксе тренера, практичних радионица и дискусије. Сва знања и стечене вештине се могу применити и на писање других ЕУ пројеката, а поред технике писања пројекта и тражења партнера, учесници овладају филозофијом писања пројеката која је универзална и може да се примени на било који донаторски програм, а не само на ЕУ фондове.

 

За регистрацију је потребно послати име и презиме, назив организације и број телефона на адресу: info@euta.info или позвати број: +381698220914

Више о тренингу и предавачима можете сазнати на овом линку.

 

 

 

 

Истражите друге текстове:


Grb Republike Srbije
ecsite nsta eusea astc

ЦПН
Улица краља Петра 46
11000 Београд
Република Србија
+381 11 24 00 260
centar@cpn.rs