Догађаји

Светлост у развоју друштва

У четвртак, 12. новембра Српска академија наука и уметности организује трибину поводом Међународне године светлости

У четвртак 12 новембра у 9 часова, Српска академија наука и уметности поводом Mеђународне године светлости и светлосних технологија организује трибину под називом ”Светлост у развоју друштва”. Догађај се одржава у Свечаној сали на другом спрату Палате САНУ. 

Генерална скупштина Уједињених Нација прогласила је 2015. годину Међународном годином светлости и светлосних технологија са циљем да се грађанима свих делова света укаже на важност светлости и сетлосних технологија како у свакодневном животу тако и у развоју науке.

Трибину ”Светлост у развоју друштва” чине две сесије: Наука о светлости и њене примене и Светлост у Србији – предавања млађих истраживача и уметника. Неке од тема првог дела трибине су извори светлости, светлост у живом свету, фотони, значење светлости у архитектури. На првој сесији ће говорити Љупчо Хаџиевски, Дејан Пантелић, Дејан Гвоздић, Александар Радојевић и други.

У другом делу трибине о светлости ће говорити млађи истраживачи и уметници Јована Петровић, Бојан Арбутина, Ана Анакијев, Ненад Лазаревић и други. Предавања обрађују разноврсне теме међу којима је примена светлости у медицини, микроскопији, неуробиологији и уметности.

Истражите више о програму трибине.

Истражите друге текстове:


Grb Republike Srbije
ecsite nsta eusea astc

ЦПН
Улица краља Петра 46
11000 Београд
Република Србија
+381 11 24 00 260
centar@cpn.rs