Konferencije

Studentska eko konferencija

Od 18. do 22. maja u Beogradu se organizuje regionalna studentska konferencija o zaštiti životne sredine. Prijavljivanje je u toku

U Beogradu, u Studentskom kulturnom centru, od 18. do 22. maja održava se studentska naučna konferencija o zaštiti životne sredine FISEC16. Druga po redu, ova konferencija ima za cilj promociju multidisciplinarnosti u istraživanju i zaštiti životne sredine, kao i razmenu ideja i dostignuća među naukama. Prijavljivanje je u toku.

Organizatori su Udruženje zaštite životne sredine RIO, Green Link, Studentska asocijacija Šumarskog fakulteta i Organizacija srpskih studenata u inostranstvu. Među koorganizatorima programa je i Centar za promociju nauke, koji organizuje radionicu naučne komunikacije. Konferencija ima podršku nekoliko fakulteta i instituta u regionu.

Program konferencije je podeljen po naučnim blokovima – jedan dan posvećen je prirodnim naukama i istraživanjima životne sredine, drugi rešenjima iz tehničkih nauka i arhitekture, a treći pravnim, ekonomskim i društvenim izazovima. Svaki se sastoji od plenarnih predavanja i naučnih izlaganja. Poslednjeg dana je prezentacija studije slučaja. 

Studija slučaja se organizuje za učesnike tokom konferencije, gde im tim stručnjaka predstavlja određen problem koji je potrebno analizirati i rešiti. Učesnici se zatim dele u interdisciplinarne grupe, u narednih par dana razvijaju analize, i predstavljaju svoja rešenja poslednjeg dana konferencije.

U okviru konferencije organizuje se nekoliko stručnih obuka. Teme su startap obuka o pokretanju biznisa, ekološko novinarstvo, i radionica pod nazivom ”Urbana obnova i revitalizacija napuštenih industrijskih objekata na području Beograda”. U okviru ovog programa Centar za promociju nauke organizuje radionicu naučne komunikacije.

Istražite više o uslovima prijavljivanja na konferenciju FISEC 16.

Istražite druge tekstove:


Grb Republike Srbije
ecsite nsta eusea astc

CPN
Ulica kralja Petra 46
11000 Beograd
Republika Srbija
+381 11 24 00 260
centar@cpn.rs