Такмичења

Старт на ФОН-у

На ФОН-у се по други пут одржава студентско такмичење у програмирању под називом Старт 2.0

Удружење студената информатике ФОНИС по други пут организуjе такмичење под називом „Старт 2.0“. Такмичење су подржали Факултет организационих наука, Microsoft Србиjа и броjни спонзори, а циљ је подизање свести о новим информационим технологиjама у Србиjи.

Такмичењу „Старт 2.0“ предстоjи проjекат Road to Start, коjи представља увод у Старт хакатон. Хакатони су скупови програмера и уопште особа које се баве развојем софтвера, који су најчешће организовани у форми маратона. Сви заинтересовани моћи ће да учествуjу у радионицама чија је тема у вези са актуелним Microsoft технологиjама, као и да сазнаjу значајне податке о предстоjећем проjекту.

Како се пројекат Road to Start организује само у Београду, биће обезбеђен и онлајн приступ радионицама за учеснике из других градова Србије. 

На самом такмичењу учествоваће осам екипа које чине по три програмера до 27 година старости. Они ће се надметати у развоjу Windows 8.1 апликациjа, за шта ће на располагању имати 24 сата.

Свим учесницима су обезбеђени простор за рад са приступом интернету, вреће за спавање, храна и освежење, а победнички тим очекуjу вредне награде.

Такмичење се одржава од 21. до 23. марта 2014, на Факултету организационих наука. 

Више о самом такмичењу и пропозициjама такмичења можете сазнати на званичном саjту проjекта, где се сви заинтересовани студенти и програмери могу приjавити за учешће на такмичењу или присуство на радионицама. 

Приjаве су отворене.

Истражите друге текстове:


Grb Republike Srbije
ecsite nsta eusea astc

ЦПН
Улица краља Петра 46
11000 Београд
Република Србија
+381 11 24 00 260
centar@cpn.rs