Конференције

Европа и родна равноправност

Иницијатива genderSTE организује конференцију о родној равноправности у оквиру теме животне средине

Конференција Gendering Cities, Designing Sustainable Urban Environments for All има за циљ унапређивање и боље разумевање родних питања у оквиру тема у вези са животном средином, укључујући ту и области из европског пројекта Horizon 2020. Говориће се о томе како родна питања интереагују са изграђеним срединама, што је један од изазова предочен у овом европском пројекту.

На Конференцији ће бити речи и о квалитету живота, старењу и благостању, енергетици, климатским променама, безбедности и инклузији, као и транспорту. Сви ови примери су истовремено и приоритетна истраживачка поља, али и важне теме за европске институције и појединачне политике земаља чланица.

Конференција Gendering Cities, Designing Sustainable Urban Environments for All  је организована од стране genderSTE иницијативе пројекта COST, која треба да унапреди стање у ком се наука налази, као и да имплементира политику у вези са родном равноправношћу у науци, технологији и инжењерству. Конкретно, то ће унапредити спровођење родно фокусираних мера у научно-технолошким институцијама и интеграцију родних димензија у науци и технологији. Иницијатива genderSTE за циљ има стварање знања и ресурса у вези са родним питањима у технолошком развоју и иновационим процесима.

Конференција ће се одржати у Риму, а рок за пријављивање је 15. март 2014. Више о самој конференцији погледајте овде.

 

Истражите друге текстове:


Grb Republike Srbije
ecsite nsta eusea astc

ЦПН
Улица краља Петра 46
11000 Београд
Република Србија
+381 11 24 00 260
centar@cpn.rs